Višňový likér

macerát:

420g višní

1 zelený ořech

2 celé hřebíčky

kousek skořice

kůra ze čtvrtiny pomeranče

kousek vanilky

kousek puškvorce

420ml lihu 96%

210ml vody

výroba: celý macerát, 210g cukru

Odstopkované a odpeckované plně zralé a aromatické višně rozmačkáme. K drti přidáme pecky ze čtvrtiny použitých višní, rozpůlený ořech, rozdrcenou skořici, hřebíček, pomerančovou kůru, vanilku a rozdrcený puškvorec. K této směsi přilijeme líh a vodu, necháme 10-15 dní macerovat a pak scedíme a vylisujem. K macerátu přidáme cukr. Po ustátí likér přefiltrujeme.


Víšňový likér Kirsch-Ratafia

400ml čiré višňové šťávy

100ml vody

300g cukru

300ml lihu 96%


K višňové šťávě přilijeme vodu a přidáme cukr. Po rozpuštění cukru doplníme líh. Po ustátí likér přefiltrujeme.


Ořechový likér 1

Pro přípravu likéru je nutné použít nezralé zelené ořechy, které nemají vyvinutou skořápku. Nežádoucí zdřevnatění zjistíme odkrojením špičky, kde se tvrdá skořápka začíná vyvíjet nejdříve. Vhodný termín ke sběru je polovina července.

macerát:

3ks zelených nezralých ořechů

0,6g pomerančové kůry

0,3g hřebíčku

0,3g kardamonu

10ml vinného destilátu

390ml lihu 96%

230ml vody

výroba:

celý macerát, 250ml cukrového sirupu, 120ml vody

Ořechy a koření zalijeme lihem, vodou a vinným destilátem, necháme 16-20 dní vyluhovat a scedíme. Macerát přisladíme cukrovým sirupem a doředíme vodou.

Ořechový likér 2

145g zelených nezralých ořechů

1,4g muškátového ořechu

0,3g muškátového květu

3,6g skořicové kůry

1,4g hřebíčku

4,3g pomerančové kůry

1,4g puškvorce

440ml lihu 96%

430ml vody

220g cukru

Ořechy rozkrájíme na malé kousky, smícháme s kořením, zalijeme lihem a vodou, necháme 40 dní luhovat a scedíme. Macerát přisladíme cukrem.

 
23.duben 2014

Přídána sekce likéry

Přidána sekce likéry
Vloženy 4 recepty na další se můžete těšit v brzké době.
 
20.duben 2012

Spuštění www

Dne 20.4.2012 jsme pro Vás spustili naše nové stránky.